Τα νέα μοντέρνα “ιγκλού” της Ανταρκτικής

Ένας νέος «οικισμός» από ιγκλού νέας γενιάς αναγεννήθηκε στην Ανταρκτική τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολυτελή διακόσμηση, όπως γούνες που καλύπτουν τις καρέκλες και είναι κατασκευασμένα από fiberglass.

Τα έξι «θολωτά καταφύγια» είναι σχεδιασμένα να φιλοξενούν δυο άτομα, περιέχουν κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, μπάνιο με ντουζιέρα και βιβλιοθήκη. Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι φθάνουν τους -5 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να τα επισκεφθεί και το χειμώνα καθώς είναι ανοιχτά το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Το «White Desert» όπως ονομάζεται μπορεί να έχει 10ετή παρουσία όμως πρόσφατα ανακαινίσθηκε από τους Patrick και Robyn Woodhead ένα ανδρόγυνο που θέλησε να κάνει τη διαμονή στο ιγκλού μοντέρνα και πολυτελή.

igloo1

Από τα μικρά του παράθυρα μπορείς να δεις τους «παγωμένους τοίχους» της Ανταρκτικής να στέκουν επιβλητικά δίπλα σου ενώ όλα τα απόβλητα που παράγονται από τον οικισμό μεταφέρονται στο Κέιπ Τάουν. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν 11 άτομα προσωπικού με υψηλή εμπειρία στο βουνό που θα ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες όσων διαμένουν εκεί . Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια διαμονή 8 με 11 ημερών κοστίζει περίπου $72.000 τα οποία περιλαμβάνουν εισιτήρια με’ επιστροφής από το Κέιπ Τάουν.

 igloo2