Ο θερμικός γαλβανισμός και ο ψύχος γαλβανισμός είναι και οι δύο τεχνικές επεξεργασίας ψευδαργύρου. Είναι αρκετά διαφορετικές στην παραγωγή τους, αλλά μοιάζουν παρόμοια στην εμφάνιση. Πώς να ξεχωρίσετε το ζεστό γαλβάνισμα από το γαλβανισμό εν ψυχρώ; Η γνώση περισσότερων σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του γαλβανισμού εν θερμώ και του γαλβανισμού εν ψυχρώ μπορεί να αποτρέψει τη δυσλειτουργία ή τη ζημία του οργάνου, του εξοπλισμού κ.λπ.

Διαφορετική διαδικασία κατασκευής

Ο θερμός γαλβανισμός (ζεστός γαλβανισμός) είναι ότι το τεμάχιο εργασίας βυθίστηκε στο λουτρό μετά την κατασκευή του. Ένα πλεονέκτημα της γαλβανισμένης θερμής εμβάπτισης είναι ότι ολόκληρο το τμήμα είναι καλυμμένο συμπεριλαμβανομένων των άκρων, των συγκολλήσεων κλπ. Δίνοντάς του μια σφαιρική προστασία από τη διάβρωση. Είναι μια χημική αντίδραση και η πιο δημοφιλής μέθοδος γαλβανισμού και χρησιμοποιείται ευρέως στον κατασκευαστικό κλάδο.

Το γαλβανισμένο κρύο είναι επίσης γνωστό ως ηλεκτρικός γαλβανισμός, τοποθετείται το τεμάχιο μετά από κατεργασία λαδιού και επεξεργασίας του αποστάγματος στο λουτρό ψευδαργύρου και συνδέεται με τον ηλεκτρολυτικό εξοπλισμό, το ρεύμα θα είναι από τον θετικό πόλο στον αρνητικό πόλο της κατευθυντικής κίνησης για την παραγωγή ψευδαργύρου στρώμα.

Διαφορά επίστρωσης zine

Το πάχος με αυτή τη μέθοδο θα φτάσει τουλάχιστον στα 45 μm και το πάχος της επίστρωσης ψευδαργύρου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας του χάλυβα, του χρόνου βύθισης του χάλυβα στο λουτρό, της σύνθεσης του χάλυβα ως το μέγεθος και το πάχος του χάλυβα.

Σε σύγκριση με το γαλβανισμό εν ψυχρώ, ο ζεστός γαλβανισμός έχει μια παχύτερη επίστρωση, η οποία είναι αρκετές φορές σε σχέση με τη γαλβανισμένη ψύξη και μπορεί να φτάσει τα 30-80 μm. Επιπλέον, έχει ισχυρή πρόσφυση και μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση, δεν είναι εύκολο να πέσει και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο ηλεκτρογαλβανισμός έχει γενικά ομαλή, ομοιόμορφη και ασημί γκρι επιφάνεια χωρίς ψευδάργυρο.

Διαφορετική εφαρμογή

Ο ζεστός γαλβανισμός είναι κατάλληλος για όλα τα μεγέθη των τεμαχίων, ειδικά για υπαίθρια μεγάλα τεμάχια χάλυβα, όπως φράχτη αυτοκινητόδρομου, πύργο ισχύος, συνδετήρες μεγάλου μεγέθους και άλλες σχετικές “σκληρές” εργασίες μακρόχρονης πρόληψης σκουριάς. Για παράδειγμα, ο πρώτος σωλήνας σιδερώματος ήταν ζεστός.

Ο ψυχρός γαλβανισμός είναι ουσιαστικά μια φυσική επεξεργασία, επειδή η επικάλυψη είναι λεπτή που γενικά κυμαίνεται μεταξύ 5-30 um, έτσι η αντίσταση στη διάβρωση είναι σχετικά αδύναμη και η στρώση ψευδαργύρου είναι εύκολο να πέσει. Είναι κατάλληλη για εσωτερική ή μικρή πρόληψη σκουριάς, όπως κάτω μέρος του πλαισίου, πάνελ ή άλλα μικρά στοιχεία πρόσδεσης κλπ.

#Γαλβάνισμα #Ηλεκτρογαλβανισμός #Σκουριά #Συμβουλές #Α.ΙΣΜΕΡΗΣ

Η λέξη σκουριά είναι το άλλο όνομα για το οξείδιο του σιδήρου. Η σκουριά λοιπόν δημιουργείται, όταν ένα κράμα που περιέχει σίδηρο, όπως ο γνωστός σε όλους χάλυβας, εκτεθεί σε υγρασία ή οξυγόνο για πολύ καιρό.

Δηλαδή με την πάροδο του χρόνου, το οξυγόνο συνδυάζεται με το μέταλλο και έτσι δημιουργείται ένα νέο συστατικό, ένα οξείδιο!

Βέβαια το στοιχείο που είναι ο πλέον ισχυρός καταλύτης για την οξείδωση, είναι το νερό!

Αυτό συμβαίνει διότι τα μόρια του νερού έχουν την ικανότητα να διεισδύουν ακόμα και στις πιο μικρές σχισμές του χάλυβα. Σχισμές και οπές, που είναι αδύνατον να φανούν με γυμνό μάτι!

Έτσι, αργά αργά αντιδράνε με τον χάλυβα, δημιουργείται οξείδωση (=ένα νέο “συστατικό”, το οποίο έχει “έλειψη” ηλεκτρονίων στην ουσία) κι έτσι έχουμε τη γνωστή σκουριά.

Εάν όμως υπάρξει και το στοιχείο του Νατρίου στο νερό, όπως δηλαδή στην περίπτωση με το θαλασσινό νερό, τότε η οξείδωση δημιουργείται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς!

Το αποτέλεσμα της οξείδωσης σε ένα κομμάτι χάλυβα, είναι να αρχίζει να τον φθείρει για αρχή εξωτερικά και κατόπιν να τον κάνει εύθραυστο.

Υπάρχει όμως και ένας παράγοντας ο οποίος βοηθάει τον χάλυβα να αντισταθεί σε αυτήν την άνιση μάχη. Έχει να κάνει με το πάχος του μετάλλου.

Όσο πιο παχύ το κομμάτι, τόσο πιο αργά δημιουργείται η σκουριά και τόσο πιο δύσκολα προχωράει στο εσωτερικό του.

Για παράδειγμα ένα λεπτό φύλλο χάλυβα, θα σχηματίσει σκουριά σχεδόν αμέσως, σε αντίθεση με ένα χοντρό κομμάτι, που θα αντισταθεί αρκετά!

Ολοκληρώνοντας, να πούμε πως η σκουριά δεν μπορεί να σταματήσει εύκολα, πολύ απλά… καλπάζει!

Θα πρέπει να την τρίψουμε ώστε να φύγει εντελώς. Αν δεν φύγει εντελώς, τότε θα αρχίσει να “ξαναμεγαλώνει” επάνω στο μέταλλο και σιγά σιγά να το “σκάβει”!

Πρόληψη σκουριάς εξαιτίας της υγρασίας

Είναι αναπόφευκτο να αποφύγουμε τη σκουριά υπό συνθήκες υγρασίας. Υπάρχουν όμως κάποια υλικά τα οποία προστατεύουν τα μέταλλα ή αναλόγως, επιβραδύνουν τη διαδικασία της οξείδωσης.

Αυτά τα υλικά είναι κάποια χρώματα, επιχρίσματα μετάλλων (αστάρι), πετρέλαιο και διάφορα άλλα.

Επίσης υπάρχουν και κάποια μέταλλα τα οποία “πάνε κόντρα” στην οξείδωση. Αυτά τα μέταλλα είναι ο κασσίτερος, ο ψευδάργυρος και το χρώμιο.

Αυτά χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως προστατευτικό περίβλημα του χάλυβα!

Τέλος υπάρχει και ακόμα ένα πιο εξελιγμένος τρόπος προστασίας του μετάλλου. Η λεγόμενη ηλεκτροστατική βαφή.

Σε αυτήν την περίπτωση, δίνουν στο μέταλλο ένα πάρα πολύ μικρό φορτίο ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο ουσιαστικά σταματάει την διαδικασία της οξείδωσης και αποφεύγεται έτσι η σκουριά!

Τροποι προστασιας σκουριας

Για την προστασία των σιδερένιων και χαλύβδινων αντικειμένων από τη διάβρωση υπάρχουν διάφορες τεχνικές και υλικά επίστρωσης. Τα υλικά επίστρωσης ( αντιδιαβρωτικές βαφές και λιπαντικά) προστατεύουν την επιφάνεια των αντικειμένων από την επαφή της με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και ο γαλβανισμός (επιψευδαργύρωση) και γενικότερα η επιμετάλλωση, η επίστρωση δηλαδή των επιφανειών με λιγότερο ευπαθή μέταλλα, όπως π.χ. το νικέλιο και το χρώμιο. Τέλος, υπάρχει και η μέθοδος της καθοδικής αντιδιαβρωτικής προστασίας, η οποία χρησιμοποιείται επιπρόσθετα στη βαφή με άσφαλτο για υπόγειους σωλήνες και δοχεία, όπως και για υδραυλικές εγκαταστάσεις από χάλυβα και μεταλλάκτες θερμότητας.

#Σκουριά #Οξείδωση #Χάλυβας #Μέταλλο #Βαφή

Κτίριο υποδοχής, σκεπασμένο με ένα σε σχήμα θηλιάς μονοπάτι για περίπατο, δημιούργησε στην Τσενγκντού της Κίνας το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Powerhouse Company.


Τα αρχιτεκτονήματα κάτω από την «Loop of Wisdom» θα χρησιμεύσουν ως περίπτερο πωλήσεων και κτίριο υποδοχής, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Unis Chip City στη συνοικία Tianfu New District της Τσενγκντού της Κίνας.

«Αν και είναι συνήθη στην Κίνα τα θεαματικά μουσεία και κτίρια υποδοχής, θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι εμβληματικό το οποίο ο κόσμος μπορεί, στην κυριολεξία, να εξερευνήσει και χρησιμοποιήσει» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, ο Nanne de Ru, ιδρυτής του με έδρα το Ρότερνταμ αρχιτεκτονικού γραφείου.

Το συνολικό αρχιτεκτόνημα κατασκευάστηκε πάνω σε έναν χαμηλό λόφο και ο κυματισμός του εδάφους καθόρισε τη μορφή του κυκλικού μονοπατιού, το οποίο ανυψώνεται για να σχηματίσει τη στέγη του κτιρίου υποδοχής και περιπτέρου πωλήσεων. Ανυψούμενο έως και 25 μέτρα από το έδαφος, προσφέρει στους περιπατητές θεαματική θέα του γύρω πράσινου και των βουνών στο βάθος.

«Επιθυμούσαμε να δουλέψουμε με το τοπίο αντί να το αγνοήσουμε, κατά συνέπεια το χρησιμοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε μια κομψή, απαλή φόρμα» υπογράμμισε ο Stijn Kempe, αρχιτέκτονας στο Powerhouse Company.

Πέραν αυτής της κατασκευής, το αρχιτεκτονικό γραφείο είχε συμβουλευτικό ρόλο στον σχεδιασμό της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει κατοικίες, κτίρια γραφείων, mall και σχολεία. Με την ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το κτίριο υποδοχής θα μετατραπεί σε βιβλιοθήκη και αθλητικό κέντρο για ένα σχολείο το οποίο θα οικοδομηθεί δίπλα. Το Powerhouse Company έχει γραφεία στο Πεκίνο, το Όσλο και το Μόναχο.

Πηγή: in.gr

#Περίπατος #Τσεγνγκντου #Κίνα #Αρχιτεκτονική_και_Δόμηση

Καθώς ο κορονοϊός έχει απομονώσει εκατομμύρια ανθρώπων στα σπίτια τους δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια είναι τα «μαθήματα» αυτής της νέας κατάστασης στην αρχιτεκτονική και το design αλλά και τη συνδρομή τους στην επόμενη μέρα.


Όλα δείχνουν πως το design και η αρχιτεκτονική μπορούν να συνεισφέρουν σε ένα ασφαλέστερο, στο πλαίσιο της πανδημίας, μέλλον και η απάντηση έρχεται με το σπίτι Space Of Mind από Φινλανδούς αρχιτέκτονες.

Πρόκειται για το Space of Mind, ένα σπίτι τύπου καμπίνα που σχεδιάστηκε από το φινλανδικό γραφείο Studio Puisto και μπορεί να κατασκευαστεί οπουδήποτε, να χρησιμοποιηθεί ως οτιδήποτε, από γραφείο έως σπίτι – καταφύγιο στο βουνό και να τοποθετηθεί, επίσης, οπουδήποτε.

Το σπίτι αυτό είναι ουσιαστικά απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, ώστε να προσφέρει σε ανθρώπους που αναγκάζονται να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, την απαραίτητη χαλάρωση και άνεση.

Κι ενώ το Studio Puisto σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Space of Mind κυρίως ως απομακρυσμένο κρησφύγετο σε περιοχές εκτός δικτύου, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί ακόμα και κοντά στην κύρια οικία κάποιου ως χρήση γραφείου, γυμναστηρίου ή ενός επιπλέον υπνοδωματίου.

«Το Space of Mind είναι μια σύγχρονη καμπίνα που λειτουργεί ως χώρος για να σκέφτεστε, να ανανεώνεστε και να χαλαρώνετε – κάπου, όπου θα βρίσκετε τη δική σας ηρεμία», εξηγεί το φινλανδικό γραφείο αρχιτεκτονικής.

«Το πώς βρίσκει ο καθένας την ηρεμία του διαφέρει. Επομένως, μια αναπόσπαστη πτυχή του σχεδιασμού του Space of Mind είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα», συμπληρώνει.

Η καμπίνα Space of Mind έχει ελαφριά, ξύλινη κατασκευή και είναι μόλις 10 τετραγωνικά μέτρα. Προκατασκευάζεται σε εργοστάσιο ώστε να αποφεύγεται η φασαρία και βαβούρα στον χώρο για τον οποίο προορίζεται ενώ μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί ακόμα και σε πολύ απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Οι επιλογές επένδυσης περιλαμβάνουν ξύλο αγριόπευκου, χαρτί από μαύρη πίσσα ή γαλβανιζέ ατσάλι με όρθιες ραφές, ενώ τα θεμέλια είναι κατασκευασμένα είτε από αφαιρούμενες ελικοειδείς προβλήτες είτε από ελαφρύ σκυρόδεμα. Αυτό διασφαλίζει ότι η καμπίνα μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά κλίματα και συνθήκες εδάφους.

Οι Φινλανδοί αρχιτέκτονες τονίζουν μάλιστα, ότι η κατασκευή είναι τόσο ελαφριά, που μπορεί να μεταφερθεί με γερανό ή και με ελικόπτερο.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η πρώτη Space of Mind καμπίνα έχει ήδη τοποθετηθεί στην πόλη Porvoo, στη νότια ακτή της Φινλανδίας – περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Ελσίνκι.

Τέλος, οι αρχιτέκτονες που έχουν αναλάβει το ντιζάιν του συγκεκριμένου πρότζεκτ εξηγούν ότι επέλεξαν το ξύλο επειδή δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα ενώ ξεκαθαρίζουν ότι το Space of Mind μπορεί να αγοραστεί συνδυαστικά με μια ξεχωριστή τουαλέτα που μπορεί να τοποθετηθεί κοντά στην καμπίνα.

Το Studio Puisto είναι ένα φινλανδικό στούντιο αρχιτεκτονικής που ιδρύθηκε στο Ελσίνκι το 2010. Διευθύνεται από τον Van Bolderen μαζί με τους αρχιτέκτονες Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva και Heikki Riitahuhta.

Δείτε φωτογραφίες της εντυπωσιακής ξύλινης καμπίνας – απάντηση στον κορονοϊό:

Space-of-Mind
Space-of-Mind

Φωτογραφίες: Ιnstagram spaceofmindcabin

Πηγή: iefimerida.gr

#Φιλανδία #Αρχιτεκτονικη #Σπίτι #Αρχιτεκτονικη_και_Δομηση

Το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο MB Architecture κατασκεύασε αυτό το μαύρο εξοχικό σπίτι στο Amagansett της Νέας Υόρκης μέσα σε λίγες μόνο μέρες.


Το Amagansett Modular είναι μια εξοχική κατοικία 167 τετραγωνικών μέτρων σε μια μικρή δασώδη τοποθεσία στη νότια ακτή του Long Island. Οι πελάτες, μια οικογένεια με τρία παιδιά, είχαν περιορισμένο προϋπολογισμό και ήταν ανοιχτοί στην χρησιμοποίηση μη συμβατικών οικοδομικών υλικών και μεθόδων.

Για να μειωθεί το κόστος, το αρχιτεκτονικό γραφείο MB Architecture χρησιμοποίησε κοντέινερ για να δημιουργήσει τη διώροφη εξοχική κατοικία, προκατασκευάζοντας τους χώρους εκτός τόπου και στη συνέχεια το συναρμολόγησε στο οικόπεδο μέσα σε δύο ημέρες. Το κύριο μέρος του σπιτιού αποτελείται από τέσσερις όγκους που έχουν 12 μέτρα μήκος και 2,5 μέτρα πλάτος.

Ο αρχιτέκτονας στοίβαξε δύο κοντέινερ το ένα πάνω στο άλλο και έκοψε ένα τμήμα της βάσης και των εσωτερικών τοίχων για να μπορέσουν να έχουν ένα ταβάνι ύψους 5 μέτρων. Υπάρχουν ψηλά παράθυρα και από τις δύο μεριές που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει άφθονο στο χώρο. Οι κρεβατοκάμαρες, στεγάζονται σε δύο ξεχωριστές μονάδες και συνδέονται με το κυρίως σπίτι με ένα διάδρομο.

εξοχική-κατοικία

Στο εσωτερικό, μια ξύλινη σκάλα καταλαμβάνει ολόκληρο το πλάτος ενός κοντέινερ που οδηγεί προς την πισίνα της πίσω αυλής. Τα ξύλινα σκαλοπάτια που οδηγούν προς τα κάτω σχηματίζουν μια σειρά από παγκάκια που συνδυάζονται με το δάπεδο που περιβάλλει την πισίνα. Το μικρό αίθριο είναι εξοπλισμένο με λευκές ξαπλώστρες και στρογγυλή μαύρη ψησταριά. Όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι είναι βαμμένοι λευκοί και συνδυάζονται τέλεια με τα ασβεστωμένα δάπεδα από ξύλο.

Πηγή: lifo.gr

#Κοντεινερ #Long_Island #Νέα_Υόρκη #Εξοχική_κατοικία #Κτίριο #Αρχιτεκτονική_και_Δόμηση

Κάγκελα μπαλκονιού: Οικονομικές λύσεις για να τα καθαρίσετε από σκουριά και βρομιές, εύκολα κι αποτελεσματικά

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να περνάτε χρόνο στο μπαλκόνι σας. Όταν, όμως, αυτό δεν είναι αρχικά καθαρό και στη συνέχεια κατάλληλα διακοσμημένο, τότε η μαγεία μειώνεται καθώς άλλο να βλέπει κανείς γύρω του αιώρες και εξωτικά φυτά και μαξιλάρες και άλλο ένα άδειο, μουντό μπαλκόνι με σκουριασμένα κάγκελα και λεκέδες στο δάπεδο.Άρα, χρειάζεται να κάνετε τις ανάλογες κινήσεις άμεσα, ώστε να φρεσκάρετε το μπαλκόνι και τα κάγκελα και στη συνέχεια  να ανανεώσετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και να φέρετε το summer mood… στα πόδια σας!

Υποδεχθείτε το καλοκαίρι με τον πιο όμορφο τρόπο

Τα κάγκελα του μπαλκονιού λερώνονται όλους τους μήνες του χρόνου, αλλά οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε να τα καθαρίζουμε την άνοιξη ή το καλοκαίρι επειδή τότε τα βλέπουμε πιο συχνά και συνειδητοποιούμε πόσο βρόμικα είναι!!

Σας έχουμε, λοιπόν, όλα τα tips και τις λύσεις για να καθαρίσετε τα βρόμικα κάγκελα εύκολα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

Καθαρίστε τα κάγκελα 

Πάρτε μια σκληρή βούρτσα (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού) και τρίψτε τα κάγκελα με ένα μείγμα νερού με λεμόνι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για κάγκελα και μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη εξωτερικών χώρων) και αναμείξτε το απορρυπαντικό με νερό σε αναλογία 1:1. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε τα κάγκελά σας είναι από πάνω προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε σφουγγάρι αν τα κάγκελά σας έχουν σχέδια και δεν είναι εύκολο να καθαριστούν με βούρτσα.

Τα πολύ βρόμικα και σκουριασμένα κάγκελα θα χρειαστούν οπωσδήποτε βάψιμο.

Προσοχή Αν καθαρίσετε τα κάγκελα και παραμείνει βρομιά πάνω τους τότε ίσως χρειαστούν βάψιμο.

Αφού καθαρίσετε τα κάγκελα αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά καθώς τα μεταλλικά κάγκελα δεν λεκιάζονται εύκολα και δεν δημιουργούν σημάδια από το ήλιο.

Έξτρα tip Αν τα κάγκελά σας περιέχουν γυάλινες επιφάνειες τότε θα πρέπει να καθαριστούν και αυτές όπως θα καθαρίζατε οποιαδήποτε άλλη γυάλινη επιφάνεια. Ένα απλό καθαριστικό που θα κάνει τα τζάμια να αστράψουν φτιάχνεται με την ανάμειξη 1/4 φλ. καθαρού οινοπνεύματος, 1/3 φλ. ξιδιού και 1/2 φλ. νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό με ξίδι (σε ίση αναλογία) ή υγρό πιάτων με νερό. Ξεπλύνετε στο τέλος με χλιαρό ή ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανάκι.

Καθαρίστε τις γυάλινες επιφάνειες των κάγκελών σας με νερό και ξίδι.

Πώς να καθαρίσετε τα σκουριασμένα κάγκελα

Βλέπετε τα κάγκελά σας να έχουν πιάσει σκουριά. Καθαρίστε τα με τους εξής τρόπους:

Λεμόνι με αλάτι: Στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα μπολ και ρίξτε παράλληλα και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στη σκουριά και αφαιρέστε την με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.
Σόδα: Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και νερού. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε να περάσουν τρία λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ την με ένα στεγνό πανί. Σε περίπτωση που η σκουριά είναι έντονη, χρησιμοποιήστε για αποτελεσματικότερο  καθάρισμα μια μεταλλική βούρτσα.

Τα καθαρά κάγκελα είναι σημαντική υπόθεση σε ένα μπαλκόνι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιλέξτε μια ηλιόλουστη μέρα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα κάγκελά σας ή μια βροχερή μέρα αν μένετε σε ψηλό όροφο και φοβάστε μην ακούσετε καμιά παρατήρηση από τους γείτονες (που θα ακούσετε σίγουρα ειδικά αν έχετε προηγούμενα με τον συγκεκριμένο γείτονα). Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να στεγνώσετε τα κάγκελα με ένα πανάκι για να μην μείνουν πολλή ώρα βρεγμένα.

Πώς να βάψετε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας

Χρησιμοποιήστε αστάρι για να μονώσετε την επιφάνεια και να μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοσθεί καλύτερα η μπογιά. Χρησιμοποιήστε μπογιά διαρκείας για μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Όσο πιο περιποιημένη είναι η βεράντα σας τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε να κάθεστε σε αυτή.

Tip Τα κάγκελα σκουριάζουν λόγω επαφής του μετάλλου τους με νερό. Καλύψτε με πλαστικές επιφάνειες τα κάγκελα κάθε φορά που βρέχει. Έτσι θα αποφύγετε το τακτικό βάψιμό τους.

Tip Αν το μπαλκόνι σας βρίσκεται κοντά σε θάλασσα τότε μπορείτε να περάσετε ακόμα ένα στρώμα υδρόφοβης διαφανούς ακρυλικής ρητίνης, που θα βοηθήσει ώστε να απωθείται η υγρασία λόγω θάλασσας ή λόγω βροχής.

Αν το σπίτι σας είναι παραθαλάσσιο τότε ίσως χρειαστεί να καθαρίζετε τα κάγκελά σας πιο τακτικά γιατί λόγω υγρασίας σκουριάζουν πιο εύκολα.

#Σκουριά #Συντηρηση #Μεταλλικά_Καγκελα


Το ασυνήθιστο σχήμα της κατοικίας Diagonal Dwelling δεν προσφέρει μόνο ιδιαίτερη εμφάνιση αλλά εξυπηρετεί και στη θέα καθώς και στο φως του ήλιου το οποίο εισέρχεται πιο εύκολα λόγω του σχήματός της.

Diagonal-Dwelling

Το εσωτερικό της διαθέτει κουζίνα, καθιστικό, μίνι-μπαρ και ένα υπνοδωμάτιο με άνετο κρεβάτι, ενώ στον εξωτερικό χώρο περιλαμβάνονται ένα τζακούζι και ένα εντυπωσιακό rooftop.

Η σύγχρονη κατασκευή χρειάζεται 20 εβδομάδες για να κατασκευαστεί και λιγότερο από 10 ημέρες για να εγκατασταθεί στο σημείο επιλογής του εκάστοτε αγοραστή.

*Source Uncrate

Πηγή: didee.gr

#Κτίριο #Περιεργο_Σχήμα

Μέσα από το πρότζεκτ «Εn·cap·su·lat·ing», οι αρχιτέκτονες Lucy Zakharova και Ted Lu έχουν ως στόχο τον σχεδιασμό ενός αστερισμού από πέντε κάψουλες, οι οποίες θα κατασκευαστούν από απόβλητα του Ειρηνικού Ωκεανού.


Αυτές οι κάψουλες του «Εn·cap·su·lat·ing» θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά βάθη του ωκεανού και θα χρησιμεύουν στον καθαρισμό και την αποκατάσταση του υδάτινου οικοσυστήματος, μετριάζοντας έτσι την κρίση που έχει προκληθεί λόγω της ρύπανσης των ωκεανών. Βέβαια, ο απώτερος στόχος του πρότζεκτ είναι να αλλάξει ριζικά η ανθρώπινη στάση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα που μας αφορά όλους.

Με βάση την έρευνα που έχουν κάνει οι Lucy Zakharova και Ted Lu, η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει δημιουργήσει αρνητική επίδραση στο θαλάσσιο οικοσύστημα μέσα στην πάροδο των χρόνων, μολύνοντας και καταστρέφοντάς το. Λόγω των υπερβολικών ποσοτήτων πλαστικού που καταλήγουν στους ωκεανούς, έχουν δημιουργηθεί τεράστιοι όγκοι με απόβλητα, τα οποία προκαλούν σαφώς τεράστια ζημιά στην υδρόβια ζωή και τα οικοσυστήματα.

Εn·cap·su·lat·ing

Αυτές οι «νησίδες» από πλαστικό μεταφέρονται από σημείο σε σημείο, βλάπτοντας τη ζωή πολλών ειδών. Για παράδειγμα, οι θαλάσσιες χελώνες νομίζουν ότι τα πλαστικά είναι μέδουσες και τα τρώνε, με αποτέλεσμα τελικά να πεθαίνουν. Την ίδια στιγμή, τα φύκια δεν αναπτύσσονται με τον τρόπο που θα έπρεπε και ως εκ τούτου επηρεάζεται ολόκληρη η τροφική αλυσίδα, με τις επιπτώσεις να αφορούν φυσικά και τους ανθρώπους.

Ο σχεδιασμός του πρότζεκτ, παρόλο που δείχνει αρκετά συμπαγής και στέρεος, δεν είναι καθόλου στατικός, καθώς τα πλαστικά θα μετακινούνται κυκλικά και με μεγάλη ένταση λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου χαρακτήρα που έχει ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Εn·cap·su·lat·ing

Μέσα από το «Εn·cap·su·lat·ing», οι δύο αρχιτέκτονες αποσκοπούν στην «αποτοξίνωση», δηλαδή στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης στον ωκεανό, αλλά και στην ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το χρέος που έχει να προστατεύει τη φυσική κληρονομιά.

Με πληροφορίες από Design Boom

Πηγή: lifo.gr

#Ειρηνικος_Ωκεανος #Οικοσυστημα #Αρχιτεκτονικη

Μια γαλλική αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα το Παρίσι, παρουσίασε πρόσφατα ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρότζεκτ για την πολύβουη συνοικία La defence του Παρισιού που στεγάζονται κυρίως επιχειρήσεις.


Παρουσίασαν τον πύργο «tour saint-gobain», που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού και αποτελεί την «μελλοντική βιτρίνα» για την τεχνογνωσία και τη διεθνή εικόνα της εταιρείας καθώς το κτίριο είναι απόλυτα «φιλικό προς το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ο πύργος είναι ένας αποτελεσματικός, λειτουργικός και ευέλικτος σύνδεσμος ανάμεσα στον κόσμο του προαστίου, με τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Το βασικό μέλημα της εταιρείας ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου που θα επηρεάζει άμεσα τους ανθρώπους. Ειδικότερα, οι αρχιτέκτονες είχαν ως στόχο να προκαλέσουν συναισθήματα σε όσους βλέπουν το κτίριο, χρησιμοποιώντας μια νέα δυναμική γεωμετρία με βασικό στοιχείο το ρομβοειδές σχήμα.

Στην ουσία ο πύργος είναι εμπνευσμένος από τις γεωμετρίες διαμαντιών και έχει σχεδιαστεί με έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, με μια σειρά αρχιτεκτονικών και τεχνικών συνδυασμών και λύσεων που καθιστούν τον πύργο βιοκλιματικό. Εγκαταστάθηκαν ηλιακές οροφές, ειδικά συστήματα για θερμική απόδοση της πρόσοψης, ενώ το νερό της βροχής συλλέγεται για το πότισμα των κήπων.

πύργο-στο-Παρίσι

Η ξεχωριστή μορφολογία του πύργου τον κάνει να φαίνεται σαν να αιωρείται, ενώ είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα: το κύριο μέρος που στεγάζει τους χώρους των γραφείων, το κάτω τμήμα που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και άλλους χώρους ανοιχτούς στο κοινό και το πάνω τμήμα που είναι ο χώρος «plein ciel» (ανοιχτός ουρανός).

πύργο-στο-Παρίσι

Το κτίριο περιλαμβάνει εντυπωσιακούς χώρους συναντήσεων, επικοινωνίας και υποδοχής, ενώ ένα εστιατόριο και ένας μεγάλος εσωτερικός κήπος συμπληρώνουν τις εγκαταστάσεις. Οι χώροι των γραφείων προσφέρουν πανοραμική θέα στην πόλη, ενώ υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός που ενθαρρύνει την άμεση σχέση με το περιβάλλον. Τα δάπεδα των γραφείων έχουν προσιτούς εξωτερικούς κήπους που προστατεύονται από τον άνεμο.

Πηγή: lifo.gr

#Παρίσι #Κτίριο # Αρχιτεκτονική # Γυάλινος_Πύργος

Το μουσείο στην Ελβετία αναμένεται να ανοίξει στις 25 Ιουνίου 2020.


Το κτίριο του μουσείου «Musée Atelier Audemars Piguet» είναι κατασκευασμένο με μορφή σπιράλ, και βρίσκεται στην περιοχή του Vallee de Joux στην Ελβετία. Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG για να στεγάσει την κολεξιόν της κατασκευάστριας εταιρείας ρολογιών.

Οι καμπυλωτοί γυάλινοι τοίχοι και η πράσινη οροφή του υπόστεγου βρίσκεται δίπλα στο πρώτο εργαστήρι του Audemars Piguet, που είχε κατασκευαστεί το 1875.

Αυτό το ιστορικό κτίριο είχε ανακαινιστεί από το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο CCHE και συνδέθηκε με το νέο μουσείο, που επίσης κατασκευάστηκε από το γραφείο.

Το γραφείο BIG σχεδίασε τους καμπυλωτούς γυάλινους τοίχους του μουσείου να είναι ανθεκτικοί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολώνες ή τοίχοι. Χάλκινο πλέγμα βρίσκεται πάνω από την γυάλινη πρόσοψη για να φιλτράρει το φως του ήλιου χωρίς να παρεμποδίζει τη θέα στα Όρη του Γιούρα.

Η σπιράλ οροφή του κτιρίου σχηματίζει παράθυρα- φεγγίτες που κατευθύνονται προς το κέντρο, τα οποία επίσης είναι επικαλυμμένα με ένα χάλκινο πλέγμα. Γρασίδι καλύπτει την οροφή του κτιρίου έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα καταπράσινο «κάλυμμα» το καλοκαίρι και ένα χιονισμένο τοπίο τον χειμώνα.

Στο εσωτερικό του, οι καμπυλωτοί γυάλινοι τοίχοι συγκλίνουν σε δεξιόστροφη κατεύθυνση προκειμένου να οδηγήσουν τους επισκέπτες μέσω του κτιρίου, σα να περπατούν μέσα στον μηχανισμό ενός ρολογιού.

μουσείο-Ελβετία

Τα πατώματα είναι κεκλιμένα για να ακολουθούν την κλίση του εδάφους, ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας καθώς κανείς περπατά από την είσοδο προς το κέντρο του κτιρίου.

Το γερμανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier Brückner σχεδίασε τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, που εκθέτει 300 ρολόγια από την συλλογή του brand.

Στο κέντρο του σπιράλ βρίσκεται το «Universelle»- το πιο πολύπλοκο ρολόι του Audemars Piguet, το οποίο κατασκευάστηκε το 1899. Άλλα αστρονομικά ρολόγια είναι κατανεμημένα γύρω από αυτό το κέντρο, όπως πλανήτες στο ηλιακό σύστημα.

Το κάθε ρολόι έχει εκτεθεί σε μια μεταλλική θήκη που έχει το σχήμα ενός αστρονομικού οργάνου που στηρίζεται σε μια λεπτή κολώνα, στερεωμένη στο έδαφος.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν επίσης γλυπτά και κινητά μοντέλα που δείχνουν τις εσωτερικές λειτουργίες των ρολογιών. Πάγκοι έχουν τοποθετηθεί ως διαδραστικές οθόνες για επισκέπτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην ωρολογοποιία.

Δυο ατελιέ βρίσκονται στο μουσείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τους ωρολογοποιούς εν ώρα εργασίας. Στο εργαστήρι Grandes Complications, ένα μόνο ρολόι κατασκευάζεται από 648 κομμάτια σε ένα διάστημα οκτώ μηνών.

Στο δεύτερο εργαστήρι, το «Métiers d’Art», κοσμηματοπώλες και υπεύθυνοι τοποθέτησης πολύτιμων λίθων εργάζονται στις συλλογές «Haute Joaillerie».

Πηγήdezeen.com

#Κτίριο #Μουσείο #γυάλινοι_τοίχοι #σπιράλ #Ελβετία