Η δημιουργία τους με τον τίτλο «Sovraparco» αφορά την αναδιαμόρφωση της πλατείας και ταυτόχρονα την αστική αναγέννηση της ιταλικής πόλης.


Νέα πνοή στην πλατεία Loreto στην καρδιά του Μιλάνο επιθυμούν να δώσουν με το νέο τους σχέδιο οι αρχιτέκτονες του LAD και το HYPNOS στούντιο.

Η δημιουργία τους με τον τίτλο «Sovraparco» αφορά την αναδιαμόρφωση της πλατείας και ταυτόχρονα την αστική αναγέννηση της ιταλικής πόλης.

Όλη η ιδέα βασίζεται σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος της πόλης και του περιβάλλοντος με πολύ πράσινο και χώρο για τους πολίτες.

Σκοπός του νέου σχεδίου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο μπορούν οι κάτοικοι να συγκεντρώνονται και να χαλαρώνουν από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχουν καταστήματα και ένα μεγάλο αίθριο που θα συνδέει με σκάλες και ασανσέρ τον δρόμο με τον πράσινο «παράδεισο».

Ο κήπος θα αποτελεί προστατευτικό κέλυφος από τη βουή του δρόμου με σκοπό να φιλοξενεί κατοίκους και τουρίστες που θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να κάνουν μια χαλαρή συζήτηση ακόμα και να διοργανώσουν μικρές συγκεντρώσεις και πάρτι.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης στις 18 Μαρτίου.

Πηγή: in.gr

#aismeris#αρχιτεκτονική_και_δόμηση #Πράσινη_Όαση #Ιταλία #Μιλάνο

Στο νέο αερολιμένα της Σιγκαμπούρης, ο πρώτος υψηλότερος καταρράκτης σε κλειστό χώρο.


Στις 17 Απριλίου, εγκαινιάζεται ο αερολιμένας Jewel Changi Airport στη Σιγκαπούρη και ο κόσμος αποκτά τον υψηλότερο καταρράκτη σε κλειστό χώρο.

Το ύψους 40 μέτρων «Rain Vortex» επιτρέπει στο νερό να πέφτει από έναν «οφθαλμό» στον υάλινο θόλο του κτιρίου το οποίο έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Safdie Architects.

Μηχανικός της από γυαλί και ατσάλι οροφής είναι ο Buro Harold, ενώ ο Peter Walker και το γραφείο Partners Landscape Architects σχεδίασαν το με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες εσωτερικό δάσος.

Οι καταιγίδες είναι συχνές στη Σιγκαπούρη και, κατά συνέπεια, το «Rain Vortex» έχει σχεδιαστεί να διοχετεύει το νερό της βροχής με ρυθμό 10.000 γαλόνια το λεπτό.

Η ροή του νερού θα δροσίζει τον αέρα κάτω από τον θόλο και οι ποσότητες νερού που θα συλλέγονται θα επαναχρησιμοποιούνται στο κτίριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι αρχιτέκτονες του Safdie Architects – το γραφείο ίδρυσε, το 1964, ο Ισραηλινο-καναδο-αμερικανός αρχιτέκτονας Moshe Safdie – άρχισαν να εργάζονται για το αεροδρόμιο πριν πέντε χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ιδρυτής του γραφείου απηύθυνε έκκληση σε αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές του κλίματος, με το να κάνουν δομές που θα απαντούν σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

«Για κάτι σαν το (αεροδρόμιο) Jewel, αν ήταν σε μια πόλη με εύκρατο κλίμα, το όνειρό μου θα ήταν να το ανοίγω στον αέρα και τη φύση όταν ο καιρός είναι θαυμάσιος» είπε ο Safdie.

Τη νύχτα, ένα 360 μοιρών show «Ήχος και Φως» θα προβάλλεται πάνω στο «Rain Vortex».

Το νέο κτίριο είναι συνδεδεμένο με το δημόσιο δίκτυο μεταφορών της Σιγκαπούρης και, με πεζογέφυρες, με τα terminals 1, 2 και 3 του αερολιμένα.

Εκτός από πύλη του αερολιμένα, τα εγκιβωτισμένα σε γυαλί 134.000 τετραγωνικά μέτρα του, θα στεγάζουν προορισμό για αγορές και διασκέδαση.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τον ψηλότερο καταρράκτη εσωτερικού χώρου:

Πηγή: in.gr

ο σύμπλεγμα των οχτώ κτιρίων αναπτύσσεται σε 1,12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και στοίχισε 3,8 δισ. δολάρια.


Το Raffles City Chongqing στην Κίνα, ο «οριζόντιος ουρανοξύστης», που θεωρείται από πολλούς ένα θαύμα της μηχανικής, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του.   

Το σύμπλεγμα κτιρίων, που έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Μοσέ Σαφντί, αναπτύσσεται σε 1,12 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, αποτελείται από οχτώ πύργους και μια γιγαντιαία γέφυρα που ενώνει τα κτίρια, η οποία αποκαλείται «οριζόντιος ουρανοξύστης».

Η γέφυρα, μήκους 250 μέτρων, με το όνομα Crystal, θεωρείται μια από τις υψηλότερες στον κόσμο.   

Όταν εγκαινιαστεί θα προσφέρει μια πλατφόρμα θέασης, κήπους, πισίνα υπερχείλισης και πληθώρα εστιατορίων.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η γέφυρα θα μεταμορφώνεται τη νύχτα σε μια γιγαντιαία δέσμη φωτός, φωτίζοντας τον ουρανό.  

Παράλληλα θα διεξάγονται σόου φωτός.   

Το σύμπλεγμα Raffles City Chongqing θα περιλαμβάνει επίσης ένα εμπορικό κέντρο 230.000 τετραγωνικών μέτρων, 1.400 διαμερίσματα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και θα διαθέτει 160.000 τετραγωνικά μέτρα πολυτελών χώρων γραφείων.

Ένα φουτουριστικό νεύμα στο παρελθόν της Τσονγκτσίνγκ  

Η ανέγερση του όγδοου και τελευταίου ουρανοξύστη του συμπλέγματος, το οποίο κόστισε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται στα τελικά στάδια, γεγονός που προμηνύει πως τα εγκαίνια του Raffles City Chongqing μπορεί να πραγματοποιηθούν εντός της χρονιάς.   

Έμπνευση για τη μορφή του συμπλέγματος αποτέλεσαν τα παραδοσιακά κινεζικά πλοία.

Το γεγονός αυτό συνιστά ένα νεύμα στο παρελθόν της Τσονγκτσίνγκ, που υπήρξε ακμαίο εμπορικό λιμάνι.   

Το σύμπλεγμα βρίσκεται στο κέντρο της νοτιοδυτικής κινεζικής πόλης, στη συμβολή των ποταμών Γιανγκτσέ και Τζιαλινγκ.   

Η εταιρεία CapitaLand, από τις μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές της Ασίας, ανακοίνωσε πως πλέον επικεντρώνεται στο εσωτερικό των κτιρίων με στόχο την ολοκλήρωσή του εντός του δευτέρου τριμήνου του 2019.   

Σύμφωνα με τον Lucas Loh, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αρμόδιος πληροφοριών της CapitaLand China, μεταφέρονται ήδη δέντρα στη γέφυρα για να μεταφυτευθούν.   

«Μετά από έξι χρόνια κατασκευής με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, είμαστε περήφανοι να παρουσιάσουμε στην Raffles City Chongqing μια εικονική αρχιτεκτονική φόρμα που μοιάζει με ένα ισχυρό ιστίο που κινείται με δύναμη προς τα εμπρός στην ιστορική περιοχή της Τσονγκτσίνγκ», ανέφερε σε δήλωσή του.    

«Τοποθετημένο σε μια τοποθεσία που πρέπει να επισκεφθούν ντόπιοι και επισκέπτες, οι πελάτες μας ήδη ανταποκρίνονται θετικά στο Raffles City Chongqing», ανέφερε.   

Το σύμπλεγμα καταλαμβάνει 8,2 εκτάρια και πρόκειται για το όγδοο Raffles City που δημιουργεί η CapitaLand στην Κίνα.

Πηγή: lifo.gr