Το Σικάγο θα αποκτήσει … ποδηλατόδρομο που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Οι κάτοικοι του Σικάγο περιμένουν μια φανταστική προσθήκη στη πόλη τους. Το River Ride θα είναι όλο το χρόνο ένα μονοπάτι αποκλειστικά και μόνο για ποδήλατα.

riverride-floating-pathway-by-second-shore-5-1020x610

Αποτελείται από προβλήτες από οπλισμένο σκυρόδεμα που επιπλέουν κατά μήκος του ποταμού του Σικάγου μεταξύ Horner και Ping Tom. Σχεδιασμένο από τον Second Shore κατασκευάζεται από την Marinetek, το River Ride θα μένει χωρίς πάγο και το χιόνι, χάρη στους ηλιακούς συλλέκτες που θα εγκατασταθούν πάνω σε κάθε τμήμα. Αυτά τα ηλιακά πάνελ θα προσφέρουν επίσης φωτισμό.

riverride-floating-pathway-by-second-shore-3-1020x610

Σύμφωνα με αναφορές, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι διστακτικοί στο να οδηγήσουν ένα ποδήλατο στους δρόμους με τα αυτοκίνητα. Το 2014, υπήρξε μια αύξηση των θανάτων και των τραυματισμών ποδηλατιστών. Ο δήμαρχος, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να δει την πόλη του ως την πιο φιλική πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα ποδήλατα.

riverride-floating-pathway-by-second-shore-8-1020x610

Η βόλτα παράλληλα στον ποταμό του Σικάγο θα αποτελείται από τμήματα οπλισμένου σκυροδέματος που αναπτύχθηκαν από την Marinetek, παγκόσμιου ηγέτη στις πλωτές κατασκευές. Τα στηθαία ασφαλείας θα εγκατασταθούν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός κατά τη διάρκεια μιας πτώσης.