Ένας αχυρώνας μετατρέπεται σε βιολογικό εστιατόριο
Το πρωτότυπο εστιατόριο, με το όνομα Brasserie 2050, δημιουργήθηκε για την εταιρεία catering «The Food Line Up» για το φεστιβάλ, που έλαβε χώρα στις 17-19 Αυγούστου 2018.
Η Overtreders W έχει χτίσει ένα προσωρινό αχυρώνα από δανεισμένα υλικά για να φιλοξενήσει ένα pop-up εστιατόριο, που ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιεί την σπατάλη φαγητού στο Lowlands Festival στην Ολλανδία.
Το πρωτότυπο εστιατόριο, με το όνομα Brasserie 2050, δημιουργήθηκε για την εταιρεία catering «The Food Line Up» για το φεστιβάλ, που έλαβε χώρα στις 17-19 Αυγούστου 2018.
Έχοντας προβλέψει τι θα χρειαστεί να καταναλώσει ο κόσμος για να υποστηρίξει τον προβλεπόμενο πληθυσμό του 10 δισεκατομμυρίων το 2050, το εστιατόριο concept εξυπηρετούσε ένα βιώσιμο μενού, το οποίο περιλάμβανε ψωμί ψημένο από φλούδες πατάτας και πέστο από τις περισσευούμενες φλούδες λαχανικών.
Η εταιρεία Overtreders W, η οποία ειδικεύεται σε προσωρινές κατασκευές, δημιούργησε τον «αχυρώνα του μέλλοντος» για εστιατόριο, χρησιμοποιώντας δανεισμένα, μισθωμένα πρότυπα υλικά κατασκευής, τα οποία θα διατηρούσαν την αξία τους μετά την αποσυναρμολόγηση του περιπτέρου στο τέλος του φεστιβάλ.
«Ένας αχυρώνας είναι μια διαχρονική εικόνα για τη γεωργία και έχει αποδειχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων ως ένα ουδέτερο αλλά αναγνωρίσιμο σχέδιο στο οποίο μπορούν να γίνουν εξελισσόμενες γεωργικές δραστηριότητες», ανέφεραν οι αρχιτέκτονες.
«Όταν βλέπετε έναν αχυρώνα, ξέρετε ότι βρίσκεστε σε μια γεωργική περιοχή. Στο μέλλον ο αχυρώνας θα συνεχίσει να προσαρμόζεται σε νέους τρόπους αναπαραγωγής και συγκομιδής».
Τσαμπιά από σιτάρι, καλαμπόκι, κρεμμύδια και σκόρδο αιωρούνται από τα δοκάρια ως αποθήκη και τα πιάτα και τα παγκάκια ήταν φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.
Πηγή: in.gr