Clement Canopy: Δίδυμοι Πύργοι για ρεκόρ στην Σιγκαπούρη

Οι μεγαλύτεροι πύργοι κατασκευασμένοι από προκατασκευασμένα δομοστοιχεία βρίσκονται πλέον στη Σιγκαπούρη, με τους πύργους Clement Canopy να φτάνουν τα 140 μέτρα, ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος κάτοχο του ρεκόρ, τον πύργο George Street στο Κρόιντον της Αγγλίας, με ύψος 135 μέτρα.


Οι Clement Canopy πρόκειται για ένα έργο της Bouygues Bâtiment International, το οποίο αποτελείται από 1.899 προκατασκευασμένα τσιμεντένια δομοστοιχεία που συναρμολογήθηκαν επιτόπου.

Τα δομοστοιχεία κατασκευάστηκαν στη Μαλαισία, και στη συνέχεια ένα εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη ανέλαβε να τα προσαρμόσει στη σχεδόν τελική τους μορφή, προτού μεταφερθούν στο σημείο της κατασκευής και συναρμολογηθούν.

Μεταξύ άλλων, προκατασκευασμένα ήταν τα αλουμινένια πλαίσια των παραθύρων, οι πόρτες, καθώς και οι σωλήνες νερού και αποχέτευσης και τα ηλεκτρικά κυκλώματα.

Οι τσιμεντένιοι σκελετοί των πύργων κατασκευάστηκαν, όπως και τα υπόλοιπα μέρη των κτιρίων, με την τοποθέτηση του ενός δομοστοιχείου πάνω στο άλλο, σε μία διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον, καθώς τα μπάζα στο σημείο περιορίστηκαν κατά 70%.

Μάλιστα, οι σχεδιαστές υποστηρίζουν πως τα projects με δομοστοιχεία θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο φιλικά στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το ξύλο, αντί του τσιμέντου.

Οι πύργοι Clement Canopy στεγάζουν 505 διαμερίσματα δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, ενώ στη βάση του υπάρχει πισίνα

#Clement Canopy  #κτήρια #Σιγκαπούρη